Σάββατο 26 Ιουλίου 2008

Ανησυχείτε: Συνέρχεται το Συμβούλιο Παιδείας!!!

Τη Δευτέρα 28/7/2008 συνέρχεται το Συμβούλιο Παιδείας υπό την Προεδρία του κ. Χριστόφια και με τη συμμετοχή του Υπουργού Παιδείας, του Προέδρου της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής και εκπροσώπων των κομμάτων. Το Συμβούλιο αυτό συστάθηκε στα πλαίσια της λεγόμενης εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και του δομημένου διαλόγου, δηλαδή της νέας ιεραρχημένης διαδικασίας λήψης αποφάσεων σε θέματα εκπαίδευσης!!!
Το Συμβούλιο, όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα, θα ενημερωθεί για τα μέτρα που λαμβάνονται και προωθούνται. Φυσικά η ενημέρωση για τα μέτρα που προωθούνται είναι περιττή. Έχουν ήδη δημοσιευτεί στον τύπο από την 1η Μαίου 2008 και έχουν εγκριθεί και από το Υπουργικό Συμβούλιο.
Επομένως το ζητούμενο της σύγκλησης του Συμβουλίου δεν είναι η ενημέρωση. Το ζητούμενο είναι η εξασφάλιση συναίνεσης από τα κόμματα για τις αλλαγές που θα προωθηθούν. Δηλαδή η κυβέρνηση στοχεύει στην εξασφάλιση της σύμφωνης γνώμης των κομμάτων. Αφού εξασφαλίσει τη συναίνεση εκ των άνω, τότε μπορεί απρόσκοπτα να τα επιβάλει και στους κάτω.
Αυτή είναι η προσέγγιση των υποστηρικτών της «δημοκρατικής μεταρρύθμισης»!!!
Φυσικά υπάρχει πάντοτε και ο αντίλογος.
«Εκ των κάτω το φως», όπως έλεγε και ο Δ. Γληνός.
Ή όπως γράφει ο Διονύσης Χαριτόπουλος «όσοι δε σκέπτονται, συσκέπτονται»!!!

2 σχόλια:

rose είπε...

μου θυμισε ενα συνεδριο δασκαλων που συμμετείχα με θέμα την ειρηνικη επιλυση συγκρουσεων στα σχολεία, που με βιωματικό τρόπο (δεν υπαρχει άλλος πρεπει να το ζησεις ) τα ιδια τα παιδια αναλαμβανουν κυριαρχο ρόλο στη σχολική μοναδα...

τα πρόσωπα των λειτουργων του ΥΠΠ κέρινα, το ατομο που τα σχεδίασε με το ένα πόδι έξω από τα σχολεία, ακούστηκαν διαφορα, κεκαλυμενα συγκρουσιακά ή άμεσα.
Το πιο σκληρό ήταν η σιωπή των λειτουργών. Ηταν σκληρό γιατι καταλαβαινε κανείς ότι ήξεραν πως ΔΕΝ θα αφήσουν την εξουσια στα χέρια των μαθητών και μαθητριων

ηξεραν εκ των προτέρων πως να μαραίνουν κάθε καλή ιδεα και πρωτοβουλία στη γεννηση της...

andreas f.stavrou είπε...

Καμιά σύσκεψη κρατικών λειτουργών/γραφειοκρατών δε γένησε ποτέ νέες ιδέες. Αντίθετα τις έθαψε πολλές φορές.