Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

Είπαν και ελάλησαν: "Ενταφιασμός εδώ και τώρα της συζήτησης για την ιστορία"!!!

Συνήλθε η Επιτροπής Παιδείας της Βουλής τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008. Θέμα της συζήτησης κανονικά ήταν οι προϋπολογισμοί του Υπουργείου Παιδείας. Όμως η συζήτηση επικεντρώθηκε σε άλλο θέμα, αυτό της ιστορίας.
Το αποτέλεσμα της συζήτησης για την ιστορία είναι ο «ενταφιασμός» της συζήτησης για την ιστορία!!! Και γιατί; Διότι, καθώς είπαν οι βουλευτές, αποτελεί κίνδυνο για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση!!!
Είναι εκπληκτική η λογική των βουλευτών
. Δηλαδή τόσο καιρό που ακόνιζαν τα σπαθιά τους για την ιστορία, ουσιαστικά αυτό που έκαναν, ήταν να υποσκάπτουν την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση!!! Και αφού κατάφεραν μόνοι τους να την υποσκάψουν με το διάλογο για την ιστορία, τώρα θεώρησαν ξαφνικά – πιθανόν θεϊκή έμπνευση – ότι πρώτιστον καθήκον τους είναι η διαφύλαξη της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Και πήραν τη δραματική απόφαση, όλοι μαζί, ενωμένοι ωσάν ένα σώμα, να κάνουν τη μεγάλη θυσία, να σταματήσουν να συζητούν για την ιστορία για χάρη της μεταρρύθμισης!!!
Για πέντε μήνες μας τρέλλαναν οι κύριοι βουλευτές της Επιτροπής Παιδείας με το θέμα της ιστορίας.Και τι δεν ακούστηκε!!! Κατήντησαν γυρολόγοι των ΜΜΕ για να συντηρούν το θέμα και να εξακοντίζουν τα βέλη τους εναντίον αλλήλων. Και πληρώνονταν κανονικά από το δύσμοιρο λαό μας. Και πληρώνονταν για να υποσκάπτουν την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση!!! Χαλάλι τους τα λεφτά που πήραν άδικα. Φτάνει που στο τέλος κατανόησαν το λάθος τους και μετανόησαν!!! Και αφού δεν βρήκαν κάποιο πιο σοβαρό λόγο για να δικαιολογήσουν την αιφνίδια μεταστροφή τους, ανέσυραν από το αποθεματικό οπλοστάσιο της εξουσίας την κινδυνολογία: «κινδυνεύει η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση»!!!
Το εκπληκτικό είναι πώς συμφώνησε και ο Υπουργός Παιδείας!!!Το σκεπτικό του είναι πως « δεν υπάρχει αντικείμενο για συζήτηση»!!!
Μα αφού δεν υπάρχει αντικείμενο για συζήτηση, τότε γιατί άνοιξες ολομόναχός σου τη συζήτηση με συνεντεύξεις και δηλώσεις στα ΜΜΕ;
Ο κ. Υπουργός δυστυχώς φαίνεται ότι έβαλε σκοπό της ζωής του να μας ταλαιπωρεί με τους άστοχους χειρισμούς του
. Για τρεις ολόκληρους μήνες μας ταλαιπωρούσε με το θέμα των GCE για εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Για πέντε τώρα μήνες μας ταλαιπωρεί με ένα θέμα που δεν έχει αντικείμενο συζήτησης, όπως ο ίδιος λέει.Και με θαυμαστό τρόπο όλοι το συζητούσαν χωρίς κανείς να καταλαβαίνει ότι δεν υπάρχει αντικείμενο. Βίωναν όλη μια εικονική πραγματικότητα και νόμιζαν ότι έκαναν και τίποτε σπουδαίο. Δημιούργησαν μια ψευδή συνείδηση της πραγματικότητας και ενταγμένοι μέσα στο φαντασιακό τους κόσμο, πορεύονταν σε δρόμους ατελεύτητους!!!
Και όλοι αυτοί κυβερνούν τον τόπο, θα λύσουν και το κυπριακό και εξυπηρετούν , υποτίθεται, και το συμφέρον της κοινωνίας!!! Τι μας σώζει; Το γεγονός ότι είναι ειδικοί. Γιατί δεν μπορώ να διακωμωδήσω την κατάσταση, αν δεν είχαν και αυτή την εξειδίκευση.
Ή μήπως θα ήταν καλύτερα τα πράγματα, αν όλη αυτή η συνομοταξία των ειδικών μας άδειαζε τη γωνιά;

Δεν υπάρχουν σχόλια: