Δευτέρα 16 Ιουνίου 2008

Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση ξανάρχεται!!!

Η ολοκληρωμένη και σφαιρική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση άρχισε πριν πέντε χρόνια , το Σεπτ. του 2003, με το διορισμό της επιτροπής των επτά «σοφών». Τον Αύγουστο του 2004 οι "σοφοί" ολοκλήρωσαν το έργο τους και το Γενάρη του 2005 άρχισε ο διάλογος για τη μεταρρύθμιση σε πανηγυρική τελετή στη Λευκωσία.
Διάλογος δεν έγινε επί της ουσίας και άρχισε ο λεγόμενος δομημένος «διάλογος», δηλαδή η ιεραρχική διαδικασία λήψης αποφάσεων με συμμετοχή διαφόρων οργανώσεων. Ο δομημένος διάλογος δεν προχωρούσε και το Γενάρη του 2008 ο τότε Υπουργός Παιδείας Α. Κλεάνθους – είναι γνωστός ως ο «εγώ θα αλλάξω τα πάντα» γιατί δεν άλλαξε τίποτε απολύτως - κατέθεσε την πρότασή του για το στρατηγικό σχεδιασμό στην εκπαίδευση.
Ο νυν Υπουργός εγκαταλείπει τον στρατηγικό σχεδιασμό και επανέρχεται στην πρόταση της Επιτροπής Καζαμία. Στις 11/6/2008 διορίστηκε Επιστημονική Επιτροπή για υλοποίηση της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Στην Επιτροπή συμμετέχουν ειδικοί στην πολιτική (κομματικοί) και ειδικοί στην γνώση (πανεπιστημιακοί ).
Η μεταρρύθμιση λοιπόν ξανάρχεται!!! Μια μεταρρύθμιση που όλοι ανεξαιρέτως υποστηρίζουν με πάθος αλλά με κυμαινόμενο περιεχόμενο!!! Ο καθένας της προσδίδει το περιεχόμενο που φαντάζεται και την υποστηρίζει με πάθος!!! Μοιάζει η μεταρρύθμιση με το κυπριακό: όλοι θέλουν λύση , όλοι γνωρίζουν τα γενικά αλλά κανένας δεν ξέρει το περιεχόμενο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: