Σάββατο 21 Ιουνίου 2008

Σοβαρός προβληματισμός στο Υπουργείο Παιδείας για ...την ανακοίνωση της βαθμολογίας των τελειοφοίτων!!!

Σύμφωνα με είδηση που δημοσιεύτηκε στον τύπο στις 20/6/2008. το Υπουργείο Παιδείας έχει σοβαρούς πονοκεφάλους. Το πρόβλημά που καλείται να επιλύσει το Υπουργείο είναι ποιες βαθμολογίες θα αποστείλει στους τελειοφοίτους που παρακάθισαν στις Παγκυπρίες εξετάσεις. Θα στέλει τις αρχικές ή τις ανηγμένες βαθμολογίες; Γιατί ο προβληματισμός; Γιατί οι δύο βαθμολογίες διαφέρουν και πιθανό να προκληθεί αναστάτωση στους μαθητές!!!
Φυσικά η δικαιολογία αυτή δεν ευσταθεί. Για τον απλούστατο λόγο ότι οι μαθητές γνωρίζουν ότι οι δυο βαθμολογίες διαφέρουν. Ακόμα είναι επιεικώς απαράδεκτο κάποιοι στο Υπουργείο να έχουν την απαίτηση μόνο οι ίδιοι να ξέρουν και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, δηλαδή οι μαθητές, να μην γνωρίζουν.
Αλλά ο μόνιμος φόβος του Υπουργείου είναι άλλος, μήπως η γνώση των μαθητών και της κοινωνίας θα αναδείξει τη σαθρότητα του συστήματος και οδηγήσει στην αμφισβήτησή του. Γι αυτό και επιθυμούν να κρατούν τους μαθητές σε άγνοια με πρόσχημα τη μη ανστάτωσή τους!!!
Αυτός ο φόβος είναι που οδήγησε και πέρυσι το Υπουργείο στην πρωτοφανή απόφαση οι Καθηγητικοί Σύλλογοι να εκδίδουν τα τελικά αποτελέσματα των μαθητών χωρίς να ανακοινώνονται οι βαθμοί στις συνεδριάσεις!!! Για να μη διαρρεύσουν!!!
Ένα σύστημα που η επιβίωσή του στηρίζεται στην άγνοια των πολιτών, είναι στη βάση του σαθρό. Το ζητούμενο είναι η κατάργησή του και όχι η συντήρησή του με μεθοδεύσεις μεσαιωνικές!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: