Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και η αναβίωση του μεσαίωνα ή το δόγμα τους "φταίει ο δαρμένος"!!!

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Λ. Λουκά διορίστηκε στη θέση του μετά την παραίτηση του κ. Κύπρου Χρύσοστομίδη. Ανήκει στην Έπαλξη για την Ανασυγκρότηση του Κέντρου. Ο Πρόεδρος τους έδωσε μια θέση στο υπουργικό συμβούλιο για την υποστήριξη που του παρείχαν στις προεδρικές εκλογές. Και όποιος τον υποστήριξε, του δίνει κάποια θέση από τα κρατικά λάφυρα της εξουσίας.
Ο Υπουργός με δηλώσεις του στα βραδινά δελτία ειδήσεων σήμερα 29/3/2009 υποστήριξε ότι οι κινητοποιήσεις των πολιτών ενάντια στην αθωωτική αποφάση του Κακουργοδικείου για τους αστυνομικούς-βασανιστές ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ!!!
Ο κύριος αυτός δεν πρέπει να γνωρίζει τι είναι ο μεσαίωνας. Τότε λοιπόν οι αφέντες είχαν εξουσία θεόσταλτη και αλάνθαστη, ερμήνευαν τους νόμους και δίκαζαν κατά το δοκούν και οι άνθρωποι θεωρούνταν αντικείμενα. Τότε οι άνθρωποι δεν είχαν φωνή κύριε Υπουργέ. Η μονή φωνή που υπήρχε ήταν του δεσπότη.
Μεσαίωνας λοιπόν δεν είναι οι κινητοποιήσεις των πολιτών, που μέσα από μακροχρόνιους αγώνες απέκτησαν κάποιες ελευθερίες. Μεσαίωνας είναι οι αποφάσεις των δικαστηρίων και η συμπεριφορά της αστυνομίας απέναντι στους πολίτες. Μεσαίωνας είναι και οι αντιλήψεις του Υπουργού Δικαιοσύνης για το τι είναι ο μεσαίωνας.
Και για να μην αναβιώσει ο μεσαίωνας, ο κύριος Υπουργός επείγει να πάει στο σπίτι του και να λέει «τα μεσαιωνικά» του σε αυτούς που έχουν όρεξη να τον ακούουν. Και αν ο Πρόεδρος δεν τον εξαποστείλει, τότε σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις του Υπουργού του.
Η εξουσία μετά το πρώτο μούδιασμα της από τη λαϊκή αντίδραση, φαίνεται ότι αποφάσισε να δείξει το αληθινό της πρόσωπο, το ετσιθελικό-αυταρχικό-αλαζονικό-αντιδημοκρατικό.
Η απάντηση των πολιτών στις μεσαιωνικές αντιλήψεις του κ. Υπουργού πρέπει να είναι μία: να παραιτηθεί πάραυτα. Δύο οι λόγοι:
1.Δεν ξέρει στοιχειώδη ιστορία.
2. Στρέφεται εναντίον της κοινωνίας, άρα δεν έχει λόγο ύπαρξης.

Ή μήπως έχει;
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΝΤΩΣ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΓΡΑΦΤΕΙ:
"Οι παράνομες συμπεριφορές και αποφάσεις της εξουσίας αναγορεύονται σε δίκαιο.Οι νόμιμες αντιδράσεις των πολιτών στιγματίζονται ως μεσαίωνας".
29-3-2009, στην νήσο Κύπρο, προεδρεύοντος του ΑΚΕΛΙΚΟΥ Δημήτρη Χριστόφια και υπουργεύοντος του συνεργαζόμενου Λουκά Λουκά (Υπουργός Δικαιοσύνης).

Δεν υπάρχουν σχόλια: