Σάββατο 2 Αυγούστου 2008

Η προχειρότητα του Υπουργείου Παιδείας ή άλλα λέγαμε χθες και άλλα σήμερα

Τα δημόσια πρόσωπα θεωρούν ότι μπορούν να λένε ότι τους κατέβει, αφού δεν υπάρχει ο έλεγχος από την κοινωνία. Έτσι μπορούν να διαφοροποιούν τα λεγόμενά τους μια και ο πολίτης δεν έχει το χρόνο να ασχοληθεί μαζί τους.
Στις 1/5/2008 πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ ότι ο Υπουργός Παιδείας ζητά από την κυβέρνηση να συσταθεί επιστημονικό συμβούλιο το οποίο θα είναι υπεύθυνο για τη διαμόρφωση εκπαιδευτικής πολιτικής!!!
Στις 12/6/2008 ανακοινώθηκε ότι εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο (θέε και κύριε ) η σύσταση του επιστημονικού συμβουλίου, ανακοινώθηκαν τα μέλη του και επαναλάμβανεται « ότι σκοπός του επιστημονικού συμβουλίου είναι η διαμόρφωση εκπαιδευτικής πολιτικής».
Στις 29/7/2008 ανακοινώθηκε στη συνεδρία του Συμβουλίου Παιδείας η σύσταση επιστημονικού συμβουλίου «του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και του Κέντρου Εκπαιδευτικής Έρευνας και Αξιολόγησης»!!!
Τα πιο πάνω επιβεβαιώνουν την προχειρότητα στη χάραξη της εκπαιδευτικής πολιτικής. Ο Υπουργός στις1/5/2008 εκχώρησε την αρμοδιότητα της χάραξης της εκπαιδευτικής πολιτικής στο επιστημονικό συμβούλιο!!!Αν είναι δυνατόν!!!Για τη χάραξη της εκπαιδευτικής πολιτικής υπάρχει το προεκλογικό πρόγραμμα του Προέδρου που εγκρίθηκε από τους πολίτες και τα θεσμοθετημένα όργανα διαλόγου των κοινωνικών εταίρων καθώς και του κράτους.
Το πιο ανησυχητικό είναι πως το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση του Υπουργού!!! Στο τέλος κάποιος θα τους εξήγησε το παράλογο της υπόθεσης και έτσι το μετονόμασαν σε «Επιστημονικό Συμβούλιο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και του Κέντρου Εκπαιδευτικής Έρευνας και Αξιολόγησης». Δηλαδή μια και διόρισαν τα μέλη του Συμβουλίου,έπρεπε να τους βρουν και κάτι να κάνουν!!!
Αυτή είναι η υπευθύνοτητα και η σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται τα θέματα της εκπαίδευσης στον τόπο μας!!! Όσοι δε αφελείς περιμένουν καλύτερες μέρες, ας περιμένουν να έλθει ο χειμώνας. Μόνη ελπίδα μας να δούμε άσπρη μέρα, το χιόνι!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: