Σάββατο 9 Αυγούστου 2008

Προεκλογικές εξαγγελίες και εξαπάτηση των πολιτών: Η περίπτωση του Τάσσου Παπαδόπουλου

Πριν τις εκλογές , τον Ιανουάριο του 2008, ο Τάσσος εξήγγειλε την εισδοχή 1000 στρατιωτών στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Μάλιστα η πρόταση εγκρίθηκε και από το τότε Υπουργικό Συμβούλιο!!!
Την ίδια στιγμή ο τότε Υπουργός Οικονομικών, που συμφώνησε με την πρόταση, δεν ενέκρινε την προώθηση συμπληρωματικού προϋπολογισμού ύψους ενός εκατομμυρίου λιρών για την υλοποίηση της απόφασης!!! Έτσι, ούτε ένας στρατιώτης έγινε δεκτός στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο και η εξαγγελία έμεινε στα χαρτια!!!!!!!
Δηλαδή οι αθεόφοβοι εξήγγειλαν το πρόγραμμα με σκοπό να μη το εφαρμόσουν!!! Έριχναν κόκκαλο στους πολίτες για να υφαρπάσουν κάποιο ψήφο!!!
Αυτή είναι η σοβαρότητα , η αξιοπιστία των πολιτικών και ο σεβασμός που δείχνουν στους πολίτες. Τους θεωρούν ηλίθιους!!!

2 σχόλια:

rose είπε...

μέσα από την επισημανση της παραδοξότητας, την ανακολουθίας ή/και της απάτης "ανοιγουν" τα ματια μας.

ενα απο τα κυρια προβληματα που αντιμετωπίζει ο πολίτης που θελει να είναι ενεργός είναι να γεφυρώσει την κατακερματισμενη και σκορπισμενη πληροφορήση και ξεκαθαρίσει την παραπληροφόρηση και πλανη.

η δε παιδεια μας δεν βοηθησε καμια προηγουμενη γενια να αποκτίσει ικανοποιητική αντιληψη πως λειτουργεί το ΠΟλιτευμα, τι εμπεριέχει το Συνταγμα, πως λειτουργούν οι Θεσμοι, ποιες ιστορικες συκγυρίες αλλαζαν την δομή ή δυνατότοτητα εφαρμογής του κλπ..

δημιουργησε άτομα που υπακούουν στον δικηγόρο, γιατρό, πολιτικό γιατι εκεινοι ξέρουν καλύτερα..

οι παρατηρήσεις σας φωτιζουν καθε φορά και μια άλλη πτυχή και ειναι ιδιαιτερα χρησιμες

koutso είπε...

Ετσι είναι:ο εξουσιαστής θέλει υποταγμένους παλαβούς ώστε να τους κάνει ότι θέλει.Αν αυξηθεί η νοημοσύνη μας τότε μιά μέρα θα παύσει να έχει τον έλεγχο,άρα τι μεταρρθμίσεις περιμένετε να γίνουν απ'αυτούς.Ρτο βιβλίο του Θ.Κάρζη "η βλακεία ως παράγων του ανθρώπινοι βίου" επεξηγείται με απλά λόγια πως και γιατι οι αρχαίοι ημών προγόνοι
ονόμαζαν κάποιο πρόβατο ή και προβατοκέφαλο.
Τα σχόλια σας είναι πολύ βοηθητικά για να αντιληφθεί κάποιος μιά πτυχή της νόσου.....